BASIN VE KAMUOYUNA DUYURU
Tarih: 24.06.2020| Okunma Sayısı: 1004

BASIN VE KAMUOYUNA DUYURU

Baro Başkanlarımızca savuma hakkının kutsallığına ve bağımsızlığına dikkat çekmek için düzenlenen sembolik yürüyüş esnasında Ankara girişinde yaşanan haksız ve hukuka aykırı polis müdahalesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Demokratik bir devlet düzeninde anayasal bir hakkın bu şekilde engellenmesi herhangi bir şekilde izahı mümkün olmayan bir durumdur.

                Baro Başkanlarımıza yapılan bu haksız muamele ne yazık ki bütün Avukatlarla birlikte Avukatların hak aramak için canla başla mücadele ettiği halkımıza ve hak kavramının kutsallığına müdahale niteliği taşımaktadır. Olaylar esnasında kolluk tarafından Baro Başkanlarımıza karşı sergilenen şiddet ve darp içerikli görüntüleri üzülerek takip ettik. Anayasal bir hak olan toplantı ve yürüyüş hakkının bu şekilde hukuksuz ve fiziksel müdahalede bulunularak engellenmesi demokrasi tarihimizde maalesef kötü bir şekilde yer alacaktır.

                Ancak unutmamak gerekir ki ayrılan parçalanan her topluluk zayıflamaya mahkûmdur. Yapılan bu kanunsuzluk karşısında hakkımızı gür bir sesle aramak ve dik durmak için, savunmanın birer ferdi olan gerek Avukatlarımız gerek yerel Barolarımız gerekse Türkiye Barolar Birliği birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Bu nedenle haksızlık karşısında duruşumuzun eskisinden de daha sağlam olması adına meslek örgütümüz olan Türkiye Barolar Birliği’nin,  kendini savunma hakkının kutsallığına adamış bütün meslektaşlarımızın ve Barolarımızın sağduyulu davranarak birliğe ve bütünlüğe daha fazla önem vermesi gerekmektedir.

                Birlik ve bütünlükle hareket edildiği takdirde savunmanın susturulması hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır.

 

                                                                                                                   Kilis Barosu Başkanlığı

25.04.2024
AV. MEHMET TAŞCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.