ÖNCE AVUKATINIZA DANIŞIN
Tarih: 22.01.2020| Okunma Sayısı: 1256

KİLİS BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

“AVUKATA EN SON GİTMEYİN… AVUKATA EN BAŞTA GELİN... HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETİ ADI ALTINDA SİZİ ARAYANLARIN OFİSLERİNE ASLA VE ASLA GİTMEYİN, MAĞDUR OLMAYIN.”

Aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık, sigorta, müşavirlik, danışmanlık, şirketleri gibi adlarla faaliyet gösteren ve avukatlık yetkilerini gasp ederek vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatan kişi veya kurumların varlığı her geçen gün artmaktadır.

Malum olduğu üzere trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maluliyet zararı ya da destekten yoksun kalma zararını içeren maddi zararların tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapılmakta ya da dava açılmaktadır.

Ancak son birkaç yıl içerisinde özellikle zararın ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri bir kısım kimseler tarafından büyük bir rant olarak görülmüş ve bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri kullanılarak büyük bir sektör oluşturulmuştur.

Meydana gelen bir trafik kazasından sonra henüz kazanın şokunda olan kazazede veya yakınlarının, tanınmayan kişilerce herhangi bir talep olmamasına rağmen hastanede veya evde ziyaret edildikleri, farklı kişilerce defalarca telefonla aranıldıkları, vekâletname verilmesi yönünde ısrarla talepte bulunulduğu hepimizin özellikle son zamanlarda sıkça gördüğü, duyduğu bir vakadır.

Vatandaşları mağdur eden bu şirketler hukuksuz bir şekilde hizmet vermektedirler.

 1136 sayıl Avukatlık Kanununa göre; Avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini sadece AVUKATLAR verebilir. Trafik kazası mağdurlarının doğrudan bir avukata ya da sadece baro üyesi avukatların faaliyet gösterdiği ve hizmet sunduğu bir alanda; aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık, sigorta danışmanlık şirketleri, kazazede veya ölen yakınının haklarının savunulması konusunda Avukatlık Kanunu'nun 35. ve 63/3. maddeleri gereği danışmanlık hizmetinde bulunamazlar.

Vatandaşlarımızı UYARIYORUZ; 

TRAFİK KAZASI ve SİGORTA SORUNLARINIZDA ARACILARA GÜVENMEYİN, MAĞDUR OLMAMAK İÇİN AVUKATINIZA DANIŞIN…  AVUKATA EN SON GİTMEYİN, AVUKATA EN BAŞTA GELİN...

Bu tür hasar danışmanlık şirketi adı altında sizi arayanların ofislerine asla ve asla gitmeyin.

Bu şirket ve kişiler vatandaşı, ‘zararını peşin ödüyorum, gerisi ile seni ilgilenmekten kurtarıyorum’ diye çok düşük meblağlarla kandırmakta ve büyük mağduriyete yol açmaktadırlar.

Gelen telefonlara da asla itibar etmeyin. Gerçekten mağdur olursunuz. 
Vatandaş bir kazaya maruz kaldıysa, hakkını arayacağı yer mahkemeler ve avukatlardır. 

Hukukta hak arama ve hukuki tüm süreçleri takip yetkisi ve hakkı sadece avukatlara aittir. Vatandaşlarımız bu şirketlere bilmeyerek gittiklerinde, orada çok ciddi oranlarla vatandaşlara sözleşme imzalatılmaktadır. Vatandaşlarımız neye imza attıklarını bilmemekte ve sözleşmelerin suretlerini vatandaşlarımıza verilmemektedir.

Sizlerin kişisel verileri bazı kamu görevlileri tarafından rızanız dışında bu şirketlerle hukuka aykırı şekilde paylaşılmaktadır. 

Bu şirketlerle rüşvet karşılığında iş yapan ve vatandaşın kişisel verilerini bu şirketlere gayrı hukukî yoldan pazarlayan bazı kamu görevlileri ile de etkin mücadele edeceğiz. 

Kimsenin vatandaşımızı mağdur etmeye hakkı yoktur. Çünkü bize gelen ihbar ve şikâyetlerde yüzde 30 yüzde 40 gibi ücret sözleşmeleri imzalatıldığını görüyoruz. 

Vatandaşlarımızı da bu şirketlere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Trafik kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz hak kaybına uğramamanız için doğrudan bir avukata danışmanızı öneriyoruz.

Afaki ücretler alarak hukuk eğitimi almamış, bilgisiz kişiler tarafından yönetilen, haksız kazanç sağlayan kişi veya şirketler hakkında, Barolarca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmaktadır. 

Suç duyuruları sonrasında açılan davalarda bu tür hizmet ürettiğini iddia edenler yargı kararıyla da cezalandırılmaktadır. 

Trafik kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz doğrudan bir avukata danışmanızı, tüm konuları detaylı bir şekilde görüşüp, dosyanızla ilgili bir kez hak kaybına uğrayıp, manevi kaybınızın yanında maddi kayıplara da uğramamanız için, mutlaka hukuk bürolarından hizmet almanızı öneriyoruz.

Geçmişte ya da şu an adına hasar danışmanlık şirketi olarak belirleyen bu tür şirket ya da şahıslardan hâlihazırda bir mağduriyetiniz varsa Baromuza bildirmeniz halinde ilgililer hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Kilis Barosu, Avukatlık Kanunu'na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hızla devam etmektedir ve devam da edecektir.

Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini kamuoyuna duyuruyoruz. 

Saygılarımızla.

                                                                                                          KİLİS BAROSU

 

29.03.2024
AV. MEHMET TAŞCI
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.